M1 Dealer Site  
Search

Any term All terms

Main Menu
Home
FAQs
Bulletin Board (Forums)
Site Search
Downloads **
Email Elk Tech Support
M1 Training Videos
RP Training Videos
XEP Training Videos
XSP Training Videos
Webinar Training Videos
Go to Main Elk Website

View Topic
Forums :: ELK-RM "Software for User Remote Control" :: My Elk and Ekeypad Pro. what happened?

| Reply Reply |
My Elk and Ekeypad Pro. what happened?
Posted by jaketaft76 on 07/03/2009 12:06 AM

I just bought the Ekeypad Pro for the Iphone. it allows me to control my elk via the phone. When i first got it (3days ago) i got it configured with my M1 and my M1XEP and it worked great. I had total control of lights, outputs and alarm system. then we had a power outage/surge(yesturday) and it hasnt worked the same sense. I can still control things via the software but what I have lost is anything te4lling me the current state of the system. I can still connect to my Elk via the M1XEP and Elk RP. I have tried rebooting and turning everythign off and on agian. I have even reinstalled the software (Ekeypad). I feel like the power outage did some minor damage to ether the M1 or the XEP but i cant tell. Is there something i can check to make sure that the Elk panel is sending current state? i have the "Show" X'ed on all the lights and zones and such. it just dosent ever update like it used to. One other thing. When i had it all working correctly the IP address of the M1XEP was 192.168.1.104 then when the power went out i couldnt connect back to the M1XEP through RP. so i did some crap (cant remember) but when i searched for the M1XEP it had changed its IP address to ...102 not 104. so i made the same changes on the software but now all the problems. Im using a router and such and so i have it set to DHCP. im not a newtwork guy so not sure if any of this makes sense. All i know is now that the IP address fo the M1XEP ends in 102 im not gettng the same info to my Phone. Anyway there it is.

Edited by jaketaft76 on 07/03/2009 12:12 AM

Re: My Elk and Ekeypad Pro. what happened?
Posted by mjcreamer459 on 07/03/2009 10:00 PM

I have the eKeypad Plus. I'd suggest contacting the author Jayson-- he's awesome with support and I'm sure he'll help you figure it out quickly. Since you are using a router, you might make sure that you are routing to the new address of your XEP.

Re: My Elk and Ekeypad Pro. what happened?
Posted by jaketaft76 on 07/04/2009 05:02 PM

Turns out the mistake was stupid on my part. when i configured my RP i never saved it. And so when the power went out all the Global Transmit settings had been reset to Null (i know stupid on my part). Anyway all i had to do was recheck those items and Shazamm! Good luck and thanks for you help.

| Reply Reply |